Första grejen här nu. Vill bara förvarna om att det inte är alltid exakta mängder angivna. Denna gång liknar det dock väldigt mycket ett recept.
Pastadeg:
3dl vetemjöl
3dl durum
3 hela ägg
1 gula
salt
lite olja
vatten efter behov
Dunka upp mjölet på bordet och forma det som en vulkan. Kläck i äggen, saltet och oljan. Blanda. Knåda ihop den och tillsätt vatten om det behövs. Men ta inte den enkla vägen och ös på med vatten för att få den smidig utan ge den tid. Lägg i plastpåse och vila i kyl ca. 1h.
Skär loss en lagom bit och kavla ut något. Ställ pastamaskinen på lägsta och veva igenom degen. På de två-tre första stegen brukar jag köra igenom den fler gånger och även vika den. Sen är det bara veva på.
Byt till någon av valsarna som gör tagliatelle av lasagneplattorna.

Tomatsås:
2 burkar Mutti hela tomater
2-3 bananschalottenlökar
3-4 vitlökar
1 kruka basilika
1 morot
drygt 3dl vitt vin
salt
vitpeppar
Stek lökarna och morot i olja. De här lökarna är inte av den typen som åker på solsemester och smörjer in sig med Hawaiian Tropic dvs. de ska inte få färg. I med tomater och vin. Nu ska det puttras ett bra tag. I med basilika och låt gå ett tag till. Mixa
Choritzo:
På min Coop finns det något form av samarbete mellan dem och Västchark i Malmö. Det har lett till bra jävla korv vars kilopris är lägre än coops egna märke. Skiva och stek den.

Pastadeg:
3dl vetemjöl
3dl durum
3 hela ägg
1 gula
salt
lite olja
vatten efter behov
Dunka upp mjölet på bordet och forma det som en vulkan. Kläck i äggen, saltet och oljan. Blanda. Knåda ihop den och tillsätt vatten om det behövs. Men ta inte den enkla vägen och ös på med vatten för att få den smidig utan ge den tid. Lägg i plastpåse och vila i kyl ca. 1h.
Skär loss en lagom bit och kavla ut något. Ställ pastamaskinen på lägsta och veva igenom degen. På de två-tre första stegen brukar jag köra igenom den fler gånger och även vika den. Sen är det bara veva på.
Byt till någon av valsarna som gör tagliatelle av lasagneplattorna.

Tomatsås:
2 burkar Mutti hela tomater
2-3 bananschalottenlökar
3-4 vitlökar
1 kruka basilika
1 morot
drygt 3dl vitt vin
salt
vitpeppar
Stek lökarna och morot i olja. De här lökarna är inte av den typen som åker på solsemester och smörjer in sig med Hawaiian Tropic dvs. de ska inte få färg. I med tomater och vin. Nu ska det puttras ett bra tag. I med basilika och låt gå ett tag till. Mixa
Choritzo:
På min Coop finns det något form av samarbete mellan dem och Västchark i Malmö. Det har lett till bra jävla korv vars kilopris är lägre än coops egna märke. Skiva och stek den.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar