Risotto:
Hacka 3-4 schalottenlökar och 2 vitlökar och stek i olja. I med 4dl avorioris och låt de små liven fräsas lite. När riset lidigt nog slår man på drygt 2dl vitt vin. När det gått in börjar det eviga rörandet och spädandet med 12dl buljong. Proceduren rör, häll i lite buljong, rör, låt koka in upprepas tills buljongen är slut eller man är nöjd med konsistensen. I detta fall hade jag fått torkade kantareller som blöttes upp och fick gå med på slutet. När all det är klart drar man i en rejäl klick smör som skulle få Moberg att rodna och parmesan.
Högrev:
Salta, peppra och så lite timjan. Kött är en avundsjuk jävel så det gäller att man får denna blandning över hela stycket. Stek på hög värme i smör på alla sidor så den får en schysst yta. In i ugn på 100-150 grader, beroende på hur lång tid man har på sig, till ca 58 grader.
Blanchera och sautera bönorna
Hacka 3-4 schalottenlökar och 2 vitlökar och stek i olja. I med 4dl avorioris och låt de små liven fräsas lite. När riset lidigt nog slår man på drygt 2dl vitt vin. När det gått in börjar det eviga rörandet och spädandet med 12dl buljong. Proceduren rör, häll i lite buljong, rör, låt koka in upprepas tills buljongen är slut eller man är nöjd med konsistensen. I detta fall hade jag fått torkade kantareller som blöttes upp och fick gå med på slutet. När all det är klart drar man i en rejäl klick smör som skulle få Moberg att rodna och parmesan.
Högrev:
Salta, peppra och så lite timjan. Kött är en avundsjuk jävel så det gäller att man får denna blandning över hela stycket. Stek på hög värme i smör på alla sidor så den får en schysst yta. In i ugn på 100-150 grader, beroende på hur lång tid man har på sig, till ca 58 grader.
Blanchera och sautera bönorna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar