onsdag 7 mars 2012

Gräddstuvad pytt

Skala och skär potatisen i rätt små kuber eftersom den ska råstekas och man kanske inte har all tid i världen. Kanske har man en kompis som bara ätit två bananer till lunch och beter sig som en otålig treåring bilandes till Åre. Hacka en rejäl gul lök. Har man som jag stekpannor som någon idiot dragit metallbestick i och helt förstört teflonet, bör man använda Morbergskt mycket mycket smör.

Låt det där gå ett tag så potatisen i alla fall får en chans att bli klar. Inget man kan stressa. När din inre biologiska klocka ringer drar du i köttet som är i motsvarande storlek med potatisen. Kanske lite större. Vi körde choritzo, kolbasz och falukorv. Lite sådär skönt man-tar-det-man-har-hemma-mässigt som en pytt ska vara.

När korven, löken och potatisen fått lära känna varandra slår man på grädde. Här får man fria tyglar, men om potatisen inte riktigt har samma tidsplan som en hungriga vän kan man ta lite mer grädde så att man kokar potatisen.

Stek ägg.

I avsaknaden av rödbetor hade vi surkål till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar